Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Юромъни: Райфайзенбанк е най-добрата банка в България

  12.07.2019
   

  Авторитетното финансово издание отличи РБИ за "най-добра банка" в Централна и Източна Европа

  Райфайзенбанк бе определена за "Най-добрата банка" в България от престижното финансово списание Юромъни (Euromoney) на официална церемония в Лондон за връчване на "Годишните награди за отлични постижения 2019", на която се отбеляза и 50-годишнината на изданието.

  "През миналата година постигнахме ръст в кредитния портфейл значително над средното за пазара, като новите ни бизнес обеми са с отлично качество. Дигитализирахме процесите по откриване на сметка и дебитна карта и подписването на документи за потребителски кредит, сътрудничим си успешно с финтех сектора по редица други проекти. Затова приемаме наградата на Юромъни като признание за фокусираните ни усилия да бъдем иновативни, гъвкави и устойчиви партньори на бизнеса и гражданите“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

  Освен в България, отличните пазарни позиции и качество на продуктите и услугите донесоха награди за "Най-добра банка" още в Босна и Херцеговина, Косово и Украйна, a Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) бе отличена като "Най-добра банка в Централна и Източна Европа".

  "Постоянството на отделните пазари по отношение на иновации, рентабилност и ръст, както и устойчивият принос към региона на Централна и Източна Европа отличиха Райфайзен Банк Интернешънъл от конкурентите й" – поясниха от Юромъни решението на журито да наградят РБИ и дъщерните й банки.

  ***

  Списание Юромъни (Euromoney) е основано през 1969 г., за да отразява възстановяването трансграничните капиталови пазари. Европазарът, чието име носи, е предшественик на днешните глобални капиталови пазари. Юромъни отразява този пазар и неговото развитие, като през годините се превръща във водещо издание за целия финансов свят, институциите и потребителите.

  Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) приема както Австрия, където е водеща корпоративна и инвестиционна банка, така и Централна и Източна Европа (ЦИЕ), за свой вътрешен пазар. 13 пазара в региона са покрити от дъщерни банки, а в допълнение на това Групата се състои от многобройни други доставчици на финансови услуги като лизинг, управление на активи, сливания и придобивания. Общо около 47 000 служители обслужват 16.3 милиона клиенти чрез повече от 2100 офиса, като голяма част от тях са в Централна и Източна Европа. Акциите на РБИ се търгуват на Виенската фондова борса. Австрийските регионални банки Райфайзен притежават около 58.8% от акциите, а останалата част се търгува свободно. В рамките на Групата, РБИ е централната институция на регионалните банки Райфайзен и др. кредитни институции.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.