Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк и ЕИФ договориха допълнителни 130 млн. евро в подкрепа на българския бизнес за преодоляване на кризата, причинена от COVID-19

  14.09.2020
   

  Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) подписаха ново споразумение в размер на 130 млн. евро, в рамките на програмата на Европейския съюз (ЕС) КОСМЕ. То е част от политиката на ЕС за преодоляване на икономическата криза, причинена от пандемията COVID-19.

  Гаранционното споразумение COSME COVID-19 е инструмент, от който ще могат да се възползват българските малки и средни предприятия, които имат нужда от оборотен капитал, за да преодолеят ликвидните трудности, причинени от настоящата икономическа среда.

  В рамките на споразумението малките и средни фирми ще имат достъп до финансиране на оборотен капитал, благодарение на 80% гаранция върху сумата на всеки нов кредит, която се предоставя от ЕИФ. Максималната сума на кредитите е до 150 000 евро.

  По-рано през годината ЕИФ и Райфайзенбанк подписаха увеличение с 18 млн. евро на съществуващото гаранционно споразумение по програмата на ЕС за иновативни компании InnovFin, което също цели подкрепата на тези компании за преодоляване на кризата. По този начин общата сума за българския бизнес за преодоляване на икономическите последици от кризата COVID-19 достигна близо 150 млн. евро.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.