Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Двуцифрен ръст на новооткрити сметки за пенсия за последната една година

  29.11.2021
   

  Пандемията допълнително стимулира пенсионерите да откриват банкова сметка за по-безопасно получаване и харчене на средствата

  Ръст от 17% на откритите нови сметки за получаване на пенсия, отчете Райфайзенбанк за последните 12 месеца. През април банката обяви инициативата Жълт коридор за твоята пенсия, с която подпомага дългосрочно българските пенсионери като им дава безплатна Сметка За пенсия, дебитна карта с безплатно теглене от банкомати на Райфайзенбанк и приоритетно обслужване без чакане на ред в офисите на банката. Получаването на пенсия по сметка носи допълнителна сигурност както в условията на пандемия, така и срещу потенциални измами, свързани с притежаването на пари в брой.

  За да улесни и предпази допълнително възрастните хора, Райфайзенбанк предлага и възможност за дистанционна консултация – дори от вкъщи може да бъде изпратено електронно запитване от сайта на банката и специалист ще се свърже за необходимата информация и съдействие. От Райфайзенбанк отчитат десетки дистанционни запитвания на пенсионери месечно.

  Средната възраст на пенсионерите, които получават месечния си доход по сметка в Райфайзенбанк, е малко над 67 г., показват данните към края на септември 2021 г. Делът на жените е по-голям – 55%. Сред потребителите има както хора с определения от НОИ таван на пенсиите, така и такива с минималната за страната пенсия. Средният размер на пенсията, получавана по сметка в Райфайзенбанк, е малко над 420 лв.

  От предимствата на Сметка За пенсия се възползват най-много жителите на три от областните градове – София (27%), Бургас (9%) и Пловдив (7%), следвани от Хасково, Варна, Русе, Стара Загора, Плевен.

  Все повече пенсионери плащат с картата си на ПОС устройства в търговски обекти или в онлайн магазини, а всеки пети от клиентите на Райфайзенбанк със Сметка За пенсия използва активно онлайн или мобилно банкиране. Така и по-възрастните хора се възползват от удобствата да плащат дистанционно битови и други сметки, да правят преводи, да следят баланса по сметката си.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.