Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк и Фонда на Фондовете подписаха споразумение по програма "Възстановяване" в подкрепа на българския бизнес за справяне с последиците от кризата

  15.07.2021
   

  Райфайзенбанк (България) подписа гаранционно споразумение с Фонд мениджър на финансови инструменти в България (Фонд на фондовете) по Програма "Възстановяване" и вече финансира българския бизнес за справяне с последиците от пандемията COVID-19. Целта на програмата е да улесни достъпа на малките и средни фирми до финансиране. Гаранциите са осигурени със средства от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

  Финансирането по програмата е за покриване на текущите нужди от ликвидност, нови инвестиции, трансформация и растеж на български микро, малки и средни предприятия с поне 3-годишна бизнес история, засегнати от последствията от пандемията COVID-19. Схемата предвижда Фондът на фондовете да осигури гаранция от 80% за всеки индивидуален кредит и по този начин повече фирми биха могли да се възползват от финансирането, поради облекчените изисквания за обезпечение.

  Програмата включва широка гама от продукти: оборотни и инвестиционни кредити без изискване за материални обезпечения; по-кратки срокове за одобрение и усвояване; дългосрочно финансиране до 3 милиона лева, до 70% от оборота за 2019 или 2020 г., според това за коя от годините оборотът е бил по-голям и при съобразяване с разпоредбите, приложими съгласно правилата за минимални/държавни помощи; ясни условия и минимална административна тежест за клиентите.

  В подкрепа на малкия и среден бизнес, по време на пандемията Райфайзенбанк значително засили сътрудничеството си и с национални и европейски финансови институции. В резултат на това, над 1 млрд. лв. са на разположение на българските малки и средни предприятия за преодоляване на негативните икономически ефекти от пандемията. 

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.