Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  През 2020 г. потребителските кредити най-често са за ремонт и обзавеждане

  22.04.2021
   
  •  В условия на пандемия подобряването на домашната среда е било приоритет за клиентите
  •  Всеки пети потребителски кредит през 2020 г. е бил стартиран дигитално

  Ремонт на жилището най-често е била целта на изтеглените потребителски кредити през 2020 г., сочат данни на Райфайзенбанк. Близо половината от потребителите (47%) са използвали средства от банката, за да подобрят домашните условия, в които прекарват повече време заради пандемията. Делът на кредитите, използвани за ремонт, е с пет процента по-висок спрямо година по-рано, за сметка на пътуванията и почивките.
  Наред с това, расте и броят на потребителските кредити за закупуване на ново обзавеждане за дома или техника – 17% спрямо 15% през 2019 г. Придобиването на автомобил също остава сред водещите мотиви за финансиране от банката (11% през 2020-а, спрямо 9% предходната година).
  Средната възраст на потребителите е около 43 г., като преобладават мъжете – близо 60%. По-голямата част от клиентите на банката, които са се възползвали от потребителско кредитиране, живеят самостоятелно или с партньор.
  Кандидатстването за потребителски кредит вече става изцяло онлайн – през форма на сайта на банката или през мобилното приложение RaiMobile, като за клиенти на банката дори подписването на договора за кредит и усвояването на средствата става изцяло дигитално, без нужда от нито едно посещение на офис. Всеки пети потребителски кредит през 2020 г. е бил стартиран дигитално.
  Информация за възможностите всеки може да получи както на rbb.bg, така и от новия виртуален асистент RAIA, която отговаря мигновено в най-използваните от клиентите канали за общуване – Viber и Facebook Messenger.

  За допълнителна информация:
  Отдел Комуникации
  press.pr@raifferisen.bg

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.