Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк с инициатива "Жълт коридор за твоята пенсия"

  27.04.2021
   
  • Приоритетно обслужване в офисите на Райфайзенбанк.
  • Дългосрочно решение чрез безплатна банкова сметка и редица облекчения.
  • Помощ при използване на безконтактни и електронни плащания.

  За да подпомогне дългосрочно, да улесни и да повиши сигурността на българските пенсионери при получаването и управлението на техните лични средства, Райфайзенбанк обявява "Жълт коридор за твоята пенсия". Целта на инициативата е да осигури бърз, сигурен и безплатен достъп на възрастните хора до техните пари, без чакане на ред и с редица облекчения.

  По данни на Националния статистически институт в България живеят над 2,2 млн. пенсионери. По-голямата част от тях попадат в най-рисковата група от тежки заболявания, включително covid-19, страдат от затруднения в двигателната система или са обект на измами, заради притежаването на пари в брой.

  „Искаме отново да обърнем вниманието на обществото към пенсионерите, които често остават в сянката на най-актуалните обществени въпроси. "Жълт коридор за твоята пенсия" е нашата протегната ръка за дългосрочна подкрепа към пенсионерите и техните близки. Ние предлагаме решение в нашата сфера на дейност – безплатна банкова сметка и приоритетно обслужване с уважение и внимание от специалистите в клоновете ни. Искаме да помогнем на нашите родители, баби и дядовци, с повече грижа за тяхното здраве, да им създадем удобство и да повишим защитата на личните им финанси“, казва Ани Ангелова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк България.

  В рамките на инициативата на банката пенсионерите ще бъдат обслужвани приоритетно в офисите на Райфайзенбанк за откриването на банкова сметка, по която да получават своите пенсии. За тях е предназначен на практика безплатен банков продукт – Сметка За пенсия, която се открива безплатно и по нея не се дължат никакви месечни такси, ако там клиентът получава ежемесечно свята пенсия. Банката автоматично уведомява НОИ за номера на сметката и спестява ангажиментите на пенсионерите с институцията. Безплатно се издава и дебитната карта към сметката, с която може да се теглят без такса средства от над 600 банкомата на Райфайзенбанк в цялата страна. Сметка За пенсия може да бъде открита във всеки офис на банката.

  За периода на пандемия (от март 2020 г. до март 2021 г.) банката отчете ръст от 7% в новооткритите сметки за пенсия, благодарение на което възрастните хора се предпазват допълнително в настоящите условия, избягвайки опашките за получаване на пенсията в брой.
  Същевременно, Райфайзенбанк се ангажира да проведе и разяснителна кампания сред възрастните хора за безопасно управление на средствата чрез откриване на банкова сметка, плащане с карта, електронни преводи и плащане на битови сметки. Специалистите от клонова мрежа на Райфайзенбанк пък отделят необходимото време, за да разясняват на пенсионерите предимствата на Сметка За пенсия, безконтактни плащания с дебитна карта и регистрация в Райфайзен ОНЛАЙН и RaiMobile.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.