Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  CloudCart получи финансиране от инвестиционното дружество на РБИ - Elevator Ventures, с което цели да ускори дигитализацията на малкия и среден бизнес в Централна и Източна Европа

  16.02.2022
   

  Единната платформа за електронна търговия за малък и среден бизнес CloudCart, със седалище в България, успешно получи допълнително финансиране от нов инвеститор - Elevator Ventures - дружеството за корпоративен рисков капитал на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ). Elevator Ventures се присъединява към NV3 - настоящият инвеститор на компанията, който също допринесе финансово в този кръг. Приходите от новото финансиране ще бъдат използвани в посока растежа на CloudCart, включващо технологично развитие и разширяване в нови географски райони в Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

  Платформата предлага лесен за използване софтуер, с който създаването на електронни магазини се автоматизира, както и пълна екосистема от поддържащи услуги и инструменти, локализирани индивидуално за всеки пазар, за да покрият всички ежедневни оперативни нужди на малкия и среден бизнес. CloudCart дава стойност на онлайн търговците, като им помага да се съсредоточат върху това, което правят най-добре - да създават и продават своите продукти и услуги, докато компанията им предоставя инфраструктурата и услуги с добавена стойност, за да им помогне да разширят бизнеса си. Стартирайки дейността си на българския пазар, компанията постигна 3,5 милиона поръчки в електронните магазини, използващи платформата, над 34,5 милиона уникални клиенти и общо 140 милиона евро оборот, реализиран от търговците й.

  Визията на CloudCart е да промени начина, по който електронната търговия се осъществява ежедневно. Фокусът е върху създаването на надеждна инфраструктура за електронна търговия в бъдеще, което включва изграждане на защитен мащабируем софтуер, който въпреки това е достатъчно гъвкав, за да поддържа специфичните нужди на клиентите. CloudCart позволява това, като комбинира най-доброто от два модела - отворен код и SaaS, създавайки Open SaaS от следващо ниво. Вместо да се ограничава до готови софтуерни решения, компанията създаде по-отворена система, която позволява на различни доставчици на услуги от трети страни, като уеб студия, агенции, дизайнери и програмисти, да надграждат върху основната платформа за електронна търговия. Софтуерната компания следва тенденцията за по-голяма персонализация на услугите, която, според нея, ще стане още по-силно изразена в бъдеще. В тази връзка, CloudCart прави възможно персонализирането на целия електронен магазин според потребителското поведение на купувачите.

  "Това, с което CloudCart ни направи впечатление, бе разбирането им за уникалните нужди и проблемите на търговците от малкия и среден бизнес, което ни запали да ги решим. Впечатлени сме от продължаващата инерция в растежа на електронната търговия в Централна и Източна Европа и вярваме, че Николай Илиев (главният изпълнителен директор на CloudCart) и неговият екип са в идеалната позиция да я уловят", споделя Максимилиан Шаусбергер - управляващ директор на Elevator Venture.

  "Изключително сме горди, че именно Elevator Ventures - дружеството за корпоративен рисков капитал на РБИ, подкрепя CloudCart. Вярвам, че заедно можем да изведем европейската електронна търговия до следващото еволюционно ниво. Технологичните интеграции и партньорствата на CloudCart, в комбинация със стратегически пазарни играчи като Elevator Ventures ни предоставят реалната възможност да постигнем точно това. Винаги сме били технологично и експертно подготвени да помогнем на бизнеса за нуждите му в електронната търговия, но с промените, настъпващи всеки ден в този сектор, това създава много повече възможности за трансграничен растеж за всички нас", споделя съоснователят и изпълнителен директор на CloudCart - Николай Илиев.

  За Elevator Ventures

  Elevator Ventures е дружеството за корпоративен рисков капитал на Райфайзен Банк Интернешънъл със седалище във Виена. Основният му фокус е върху инвестициите на ранен етап и растеж във финтех и сходни технологии в Централна и Източна Европа. В ролята на водещ партньор за растеж на финтех технологиите в ЦИЕ, Elevator Ventures използва опита, мрежата си от контакти и корпоративната сила на Групата РБИ, за да помогне за разширяването на мащабите в този динамичен регион и извън него.

  www.elevator-ventures.com

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.