Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  ЕИФ и Райфайзенбанк договориха допълнителни 150 млн. евро за продължаване на подкрепата на българския бизнес по време на COVID-19 пандемията

  10.01.2022
   

  Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Райфайзенбанк (България) ЕАД подписаха нови гаранционни споразумения за допълнителните 150 млн. евро и удължаване на срока за кандидатстване с още една година до 31.12.2022 г. Споразуменията предоставят възможност Райфайзенбанк (България) да продължи да подкрепя българските малки, средни и междинни предприятия. Общата сума на Гаранцията, подкрепена от Европейския инвестиционен фонд, достига до 300 млн. евро. Предоставеното финансиране се осъществява по гаранционен инструмент EGF, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) с финансовата подкрепа на държавите-членки на Европейския съюз, които допринасят за Пан-Европейския Гаранционен фонд (EGF).

  В рамките на споразуменията компаниите ще имат достъп до финансиране с инвестиционни кредити със срок на погасяване до 10 години, оборотни кредити до 5 години и револвиращи кредити/овърдрафти до 4-5 години, в зависимост от прилагания режим на държавна помощ.

  По време на пандемията COVID-19 Райфайзенбанк и ЕИФ значително засилиха сътрудничеството си и сега увеличават допълнително портфолиото за споделяне на риска с още 150 млн. евро. Резултат от отличното сътрудничество с ЕИФ са споразумения за над 1.1 млрд. евро, включително над 560 млн. евро на разположение на българските малки и средни предприятия за преодоляване на негативните икономически ефекти от пандемията. Благодарение на разширяването на обхвата си от продукти и услуги, Райфайзенбанк може да отговори на специфичните нужди на клиентите.

  Роджър Хавенит, заместник главен изпълнителен директор на ЕИФ коментира: "Бизнесът в цяла Европа продължава да усеща икономическите последствия от пандемията COVID-19. Засиленото партньорство между ЕИФ и Райфайзенбанк в рамките на Европейския гаранционен фонд ще предостави така необходимото финансиране, което да отговори на нуждите на българските компании. Бих искал да благодаря на Райфайзенбанк за отличното сътрудничество."

  Вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова каза: "Подкрепата за малките и средни предприятия по време на пандемията с по-достъпно финансиране е ключът към икономическото възстановяване и просперитета на България. В рамките на Европейския гаранционен фонд Групата ЕИБ досега е одобрила 12 операции, които се очаква да мобилизират над 2.1 млрд. евро инвестиции в българската икономика. Щастлива съм, че с партньора ни Райфайзенбанк достигаме още един крайъгълен камък на нашето сътрудничество."

  Добромир Добрев, заместник-председател на УС на Райфайзенбанк (България) с ресор Корпоративно банкиране и капиталови пазари каза: „Благодарение на отличното ни партньорство с Европейския инвестиционен фонд сме оказали подкрепа на 7 600 проекта на български малки и средни фирми с повече от 680 млн. евро. Сега разширяваме тази подкрепа за малки и средни предприятия, за да може бизнесът у нас по-лесно да преодолее кризата, предизвикана от пандемията."

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.