Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Функционалност в мобилното банкиране измерва въглеродния отпечатък при всяка банкова операция

  30.05.2022
   

  Клиентите на Райфайзенбанк първи в България могат да следят изразходваните емисии въглероден диоксид, свързани с ежедневните им покупки, благодарение на най-новата функционалност "Твоята еко следа" в мобилното банкиране RaiMobile.

  Иновацията, разработена от британската финтех компания Connect Earth стана победител в глобалната партньорска програма на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) Elevator Lab. Потребителите на мобилното приложение на Райфайзенбанк вече могат да тестват решението в реална среда през своите смартфони.

  Въглеродният отпечатък е количеството въглероден диоксид (СО2) и други газове, отделяни в резултат на човешката дейност, които водят до повишаване на температурата на земята и до дългосрочни негативни климатични промени. "Твоята еко следа" помага на потребителите да следят въглеродните емисии, свързани с техните покупки. Така иновацията ще помага на клиентите да правят по-информирани избори при покупки и банкови операции и ги мотивира да живеят по-устойчиво.

  Новата функционалност в RaiMobile анализира и визуализира данни за въглеродния отпечатък при плащания с карта, тегления от банкомат, касови операции и банкови преводи. За всяка трансакция иновативната функционалност изчислява СО2 отпечатък на база множество променливи: средна въглеродна интензивност на продуктите, които потребителите закупуват в конкретна държава; маржове, валута и инфлация в съответната държава; различни форми на банкова категоризация и др.

  "Твоята еко следа" е част от дългогодишния стремеж на Райфайзенбанк за опазване на околната среда и ESG стратегията ѝ. Банката и служителите ѝ традиционно подкрепят екологични проекти в дарителската кампания "Избери, за да помогнеш", както и с доброволчески труд. В рамките на инициативата "Твоят зелен отпечатък" пък Райфайзенбанк и клиентите на банката осигуриха засаждането на над 3000 дръвчета за всяка дигитално открита сметка през миналата година, а през настоящата допринасят заедно с клиентите, изтеглили жилищен кредит, с по едно ново дръвче за всеки 10 кв. м. от площта на новото им жилище.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.