Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  "Избери, за да помогнеш" събра над 137 хил. лв. в помощ на украинските бежанци

  22.03.2022
   

  Средствата, събрани от Райфайзенбанк, служителите и обществеността ще бъдат разделени поравно на БЧК, Каритас България и Stepic CEE Charity

  Над 137 хил. лв. в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна, събра традиционната благотворителна кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш", която тази година се проведе извънредно и по-рано от обичайното. Средствата са от лични дарения на служители, обществеността и добавена сума от банката в размер на 100 000 лв.

  Дарението ще бъде разделено поравно между три организации, които активно помагат за овладяването на хуманитарната криза – Български Червен кръст, Каритас България и Stepic CEE Charity.

  "Стремим се да реагираме бързо на промените в обществото не само с основната си дейност, но и по отношение на социалната помощ за хората в нужда. Затова стартирахме извънредно дарителската си кампания „Избери, за да помогнеш" в подкрепа на украинските бежанци, само два месеца след като подкрепихме 15 значими български каузи с над 120 хил. лв. В допълнение, Райфайзенбанк предоставя на украинските граждани в България възможност за лесно откриване на безплатна сметка с дебитна карта, а служителите ни помагат и с доброволческа дейност. Вярваме, че с общите усилия на европейските общества ще направим малко по-добри историите на засегнатите от войната", каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

  За втори път от създаването на "Избери, за да помогнеш" банката променя формата на дарителската си кампания, след като през 2020 г. извънредно бяха подкрепени болниците на първа линия в борбата с коронавируса. Традиционно благотворителната инициатива стартира през декември и събира средства за десетки здравни, социални, културни и еко каузи. От 2009 г. досега "Избери, за да помогнеш" е подкрепила с повече от 3.7 милиона лева реализирането на 298 проекта на територията на цялата страна.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.