Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Пенсионери са открили над 30% повече сметки през миналата година

  14.03.2022
   

  Възрастните хора използват банкова сметка за по-удобно получаване и харчене на средствата

  Все повече пенсионери получават месечния си доход по сметка, отчита Райфайзенбанк. През 2021 г. броят на новооткритите сметки за пенсия е нараснал с цели 33%.

  "Продължаваме да отделяме специално внимание на възрастните и да ги обслужваме приоритетно в нашите офиси. Инициативата "Жълт коридор за твоята пенсия", с която от миналата година подпомагаме дългосрочно българските пенсионери, остава активна и през 2022 г. За тях предлагаме сметка, която им спестява средства от такси, предпазва ги в условията на пандемия и ги защитава от потенциални измами, свързани с притежаването на пари в брой", казва Ани Ангелова, изпълнителен директор с ресор Банкиране на дребно в Райфайзенбанк.

  От предимствата на Сметка За пенсия се възползват най-много жителите на три от областните градове – София, Пловдив и Бургас, а също Варна, Хасково, Русе, Стара Загора, Плевен и Сливен.

  Средният доход, който пенсионерите получават по сметка в Райфайзенбанк, е около 850 лв. Сред потребителите има както хора с допълнителни доходи и с определения от НОИ таван на пенсиите, така и такива с минималната за страната пенсия. Средната възраст на пенсионерите, които получават месечния си доход по сметка в Райфайзенбанк, вече е 68 г., с една година повече спрямо година по-рано.

  За да улесни и предпази допълнително възрастните хора, Райфайзенбанк предлага и възможност за дистанционна консултация – дори от вкъщи може да бъде изпратено електронно запитване от сайта на банката и специалист ще се свърже за необходимата информация и съдействие. От Райфайзенбанк продължават да отчитат десетки дистанционни запитвания на пенсионери всеки месец.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@raiffeisen.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.