Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Промени при безконтактните плащания с карта

  16.06.2020
   

  Уважаеми клиенти,

  Бихме искали да ви информираме за влезли в сила промени при безконтактните плащания с карта. Те са в съответствие с изискванията на Закона за платежните услуги и платежните системи относно задълбоченото установяване на идентичността на платеца. Новостите се състоят в следното:

  • При извършване на 5 последователни безконтактни плащания без ПИН, т.е. при транзакции на стойност под 100 лв., при извършване на шестото плащане ще се изисква въвеждане на ПИН, независимо от сумата на транзакцията.
  • При последователни безконтактни плащания без ПИН, когато общата сума на транзакциите достигне 300 лева, при плащането, следващо това, с което тази сума бъде надвишена, ще се изисква въвеждане на ПИН.

  В зависимост от конфигурацията на ПОС терминала, в гореописаните случаи е възможно ПОС терминалът:

  • Да изведе съобщение, че е необходимо въвеждане на ПИН.
  • Да откаже транзакцията, извеждайки съобщение, че е необходимо картата да бъде поставена в него.
  • Да откаже транзакцията, без да извежда никакво съобщение.

  В последните два случая е необходимо плащането да бъде извършено чрез прочитане на чипа на картата (поставяне на картата в терминала) и въвеждане на ПИН.

  Както и досега, безконтактни плащания с карта на ПОС терминал над 100 лв., както и безконтактно теглене от банкомат независимо от сумата, винаги се потвърждават с ПИН.

  При дигитални портфейли, в които се въвеждат и използват карти на Райфайзенбанк, като RaiPay и Apple Wallet, важат правилата за потвърждаване на безконтактните транзакции на съответния портфейл.

  С уважение,
  Райфайзенбанк

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.