Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Промяна в статута на Обединеното кралство, считано от 01.01.2021 г.

  03.11.2020
   

  Уважаеми клиенти,

  На 31 януари 2020 г. Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия („Обединеното кралство“) формално напусна Европейския съюз и Европейското икономическо пространство и влезе в т.нар. преходен период съгласно Споразумението за оттеглянето на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия от Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия, който ще продължи до 31 декември 2020г., 23ч., GMT. По време на преходния период правото на Съюза е приложимо по отношение на и в Обединеното кралство, което временно е част от европейския единен пазар и митнически съюз. От 01.01.2021 г. Обединеното кралство ще бъде третирано като трета страна извън ЕС, единния пазар на ЕС и митническия съюз и Европейското икономическо пространство и спрямо него и в него ще спре да се прилага правото на ЕС.

  Обръщаме внимание, че с оглед предстоящите промени от 01 януари 2021г. ще се измени начинът на обработка и изпълнение на плащания в чуждестранна валута до Обединеното Кралство, както и начинът на таксуване на преводите в евро от/към Обединеното кралство.

  Считано от 01.01.2021г. преводите във валута от/към Обединено кралство ще се третират като преводи извън ЕИП.

  За повече информация как приключването на преходния период ще се отрази върху използването на услугите от Клиентите на Райфайзенбанк (България) ЕАД може да се обърнете към служителите в офисите на Райфайзенбанк и на телефоните на Контактния център на банката:

  • 0700 10 000 (Виваком) на цената на градски разговор
  • 17 21 (А1 и Теленор) без увеличение на цената

  С уважение,
  Райфайзенбанк (България) ЕАД

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.